Recept: snelle pasta voor de buurtjes!

maandag, augustus 21, 2017


En we zijn verhuisd! Ons oude appartement werd toch wel een beetje klein en dus zijn we in juli naar een groter appartement tien kilometer verderop verhuisd. En newsflash: we delen het appartement met mijn broertje en zijn vriendin. Afgelopen vrijdag kwamen onze oude buurtjes op bezoek en zouden we naar het stratenfestival gaan. Daarom een snelle pasta op tafel gezet die na een foute saus-aankoop toch nog verrassend goed uitpakte.

Niet zo heel bijzonder dit keer, maar ik wilde het toch opschrijven omdat het gewoon lekkere macaroni was.

Dit heb je nodig (voor vier personen)

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 690 gram Sugocasa Tradizionale (Grand'Italia, maar gewoon tomatenblokjes met een blikje puree doet het zelfde denk ik)
  • 80 gram salamiplakjes, in reepjes gesneden
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 450 gram pasta
  • 2 glazen port
  • 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 2 laurierbladeren
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 ml kookroom, of ongezoete slagroom
  • Suiker



Klein beetje olie verhitten in de pan, geperste knoflook fruiten. Gehakt en salamireepjes toevoegen en bakken. Ui en paprika toevoegen als het gehakt is aangebakken. Na een paar minuten de Sugocasa en sambal toevoegen met de kruiden (tijm, peper, oregano, rozemarijn). Roeren, port toevoegen, aan de kook brengen en vuur zacht zetten. Laurierbladeren toevoegen en even een half uurtje laten inkoken. Op het laatst de slagroom en een lepeltje suiker erdoorheen roeren. Op een zacht vuurtje laten sudderen.

Water aan de kook brengen en je pasta koken volgens instructies op de verpakking. Daarna pasta afgieten en door de saus roeren. Eet smakelijk! Serveren met stokbrood en kruidenboter.

Het lijkt veel werk maar als je voor je bezoek even snel moet koken, kan dat bezoek ook wel even helpen snijden en afruimen toch? Natuurlijk kun je eventueel kun je wat spelen met de hoeveelheid suiker, slagroom en sambal :). In plaats van slagroom kun je ook koffiemelk gebruiken. Suiker kan eruit gelaten worden, maar pas dan op met de sambal.

You Might Also Like

0 reacties